Mini fruittaartjes
Omschrijving
| Bakkerij/ gebak/ 12 stuks
| 40 min, 15 min oven & 1 uur wachten
| via pinterest en wat aanpassingen van mijzelf
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
voor de taartbodems
- 180 gr koude boter
- 300 gr bloem
- 150 gr suiker
- 1 ei
- snufje zout
voor de vulling
- 30 gr custardpoeder
- 500 melk
- 30 gr suiker
Bereiding
- meng dit met de keukenmachine en kneedhaak tot een kruimelig deeg. (heb je geen keukenmachine is een mixer of met de hand kneden ook prima te doen)
- Kneed er daarna snel een bal van.
- Wikkel deze in folie en leg 30 min in de koelkast.
- Maak nu in de tussentijd de custard pudding (NB: in België heb je de vanillepudding van Impereal en is hetzelfde als de Custard van Nederland) Kijk voor de bereiding op de verpakking
- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Haal je deeg uit de koelkast en rol met een deegroller een flap van ong 3 mm dik
- Druk je mini-taartvormpjes uit op het deeg en bekleed ze met dit deeg. Druk met je handen zo nodig aan en duw de opstaande randjes goed aan.
- Prik met een vorm gaatjes in het deeg en bak ze af in een warme oven gedurende ong 15 a 17 min tot ze goud-geel geworden zijn
- Haal ze uit de oven en laat afkoelen
- Wanneer ze wat afgekoeld zijn giet je de custart(vanille)pudding in de bodempjes
- Vlak voor het opdienen maak je een mooie toef slagroom
- Naar smaak kan je wat chocoladesnippers erover heen strooien
- Eet smakelijk, succes verzekerd