Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Coulis maken van fruit | mijn receptenbundel

Coulis maken van fruit

Voor het maken van een coulis kan je eigenlijk alle soorten fruit gebruiken. Het belangrijkste is dat je de verhouding bewaakt want deze is eigenlijk altijd hetzelfde. Een coulis is een heerlijke verfrissend sausje op bv ijs of een schaaltje vers fruit.

Omschrijving

| Sausen/ vooral te gebruiken bij desserts of ijs

| ongeveer 10 min

| Van thuis uit meegekregen

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 200 gr vers fruit (alle soorten)
  • 80 gr fijne suiker (of 40 gr geleisuiker)
  • sap van ½  limoen

Bereiding

  1. Was het fruit, weeg het af en breng het in een kookpannetje
  2. Voeg de suiker en het limoensap toe en breng samen aan de kook op een matig vuur
  3. Laat ± 2 a 3 min goed doorkoken en blijf vooral roeren om aanbranden te voorkomen
  4. Giet alles in een maatbeker en pureer dit met de staafmixer
  5. Zeef deze pulp door met de bolle kant van een lepel te wrijven om zo het sap in een schone kom op te vangen
  6. Bewaar in een schone afgesloten glazen potje of flesje

Categorieën