Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Chocoladetaart met frambozen | mijn receptenbundel

Chocolade-frambozentaart

Omschrijving

| Bakkerij/ gebak/ 10 porties

| 45 min

| 2019.04.10 – Colruyt inspirartiefolder; Buiten gewoon Pasen vieren.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 250 g frambozen
  • 175 g boter (+ 1 el)
  • 5 eieren
  • 100 g amandelpoeder
  • 225 g pure chocolade
  • 50 g witte chocolade
  • 4 el. frambozenconfituur
  • 140 g suiker
  • 50 g zelfrijzende bloem
  • 1 buisje vanillearoma

Voor de ganache

  • 140 g pure chocolade
  • 1 dl room

Bereiding

  1. Breek de pure chocolade in stukken.
  2. Plet 12 frambozen en meng met de confituur.
  3. Maak schilfers van de witte chocolade.
  4. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  5. Smelt 225 g pure chocolade met 175 g boter au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
  6. Voeg het vanillearoma toe.
  7. Meng ondertussen het amandelpoeder met de bloem en een snuifje zout.
  8. Klop de eieren met de kloppers van een mixer in een kom tot hun volume verdubbeld is.
  9. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en klop nog 1 min.
  10. Roer de gesmolten chocolade onder de eieren.
  11. Voeg de helft van het amandelmengsel toe en meng.
  12. Voeg de rest toe en roer tot een homogeen beslag.
  13. Vet 2 springvormen (Ø 24 cm) in met 1 el. boter en verdeel er het beslag over.
  14. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
  15. Neem de taarten uit hun vormen en laat afkoelen.
  16. Besmeer er één met de frambozenconfituur.
  17. Leg er de andere taart op.
  18. Voor de ganache: breng de room aan de kook in een steelpan.
  19. Neem van het vuur en smelt er 140 g pure chocolade in.
  20. Roer tot een dikke crème.
  21. Verdeel de ganache over de taart en versier met de rest van de frambozen.
  22. Laat afkoelen.
  23. Bestrooi met schilfers witte chocolade voor het opdienen.
  24. Tip U kan de taart versieren met witte paaseitjes.
Voedingswaarde
Energie: 496 Kcal Vetten: 32,2 gr
waarvan verz. vetzuren: 16,9 gr
Koolhydraten: 41,3 gr
waarvan suikers: 35,8 gr
Eiwitten: 68 gr Vezels: 5 gr Natrium: 0,1 gr

 

Categorieën