Krieltjes salade met artisjok
met gemarineerde artisjok, heerlijk fris tijdens een PaasdinerOmschrijving
| Hoofdgerecht/ groenten/ bijgerecht/ 8 pers
| 10 + 30 min bereiden
| 2019.04.10 – Colruyt inspirartiefolder; Buiten gewoon Pasen vieren.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- ½ bosje lente-uitjes
- ⅓ plantje bieslook
- 800 g krielaardappelen
- 270 g gemarineerde artisjokharten (+ 1 el. olie uit de verpakking)
- 125 g zure room
- 1 el. mosterd
- zwarte peper (molen), zout
Bereiding
- Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water en snij in de lengte in 2.
- Snipper de lente-uitjes en het bieslook fijn.
- Snij de artisjokharten in 4.
- Kook de krieltjes 20 min. in licht gezouten water. Giet af en laat afkoelen.
- Meng intussen de zure room met de mosterd en 1 el. olie uit de verpakking van de artisjokharten. Kruid met zwarte peper en zout.
- Meng de dressing onder de krieltjes en de artisjokharten en bestrooi met de lente-ui en het bieslook.