Krabpasteitjes met gedroogde tomaat
Omschrijving
| Aperitiefhapjes/ vis/ 12 hapjes
| 15 min voorbereiding + 15 min in de oven
| 2018.12.19 – Colruyt inspirartiefolder; Pak uit met de feesten.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 5 halfgedroogde tomaten in olie
- 2 el. boter
- 2 dl melk
- 20 g geraspte emmentaler
- 12 bladerdeegpasteitjes
- 120 g Queen krab (blik)
- 2 el. bloem
- 0.3 blokje visbouillon
Bereiding
- Laat de krab uitlekken en prak los met een vork.
- Snij de halfgedroogde tomaten fijn.
- Smelt de boter in een kookpot op een matig vuur.
- Roer er de bloem met een klopper onder en laat even drogen op het vuur.
- Voeg beetje bij beetje en al roerend de koude melk toe.
- Verkruimel het bouillonblokje en roer los.
- Laat pruttelen tot de saus de gewenste dikte heeft.
- Roer er de tomaten en de krab onder. Laat volledig afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verdeel de krabvulling over de bladerdeegpasteitjes.
- Schik de hapjes op een bakplaat met bakpapier.
- Bestrooi met de geraspte kaas en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
- Serveer warm!