Heerlijke Hete Erwtensoep

Omschrijving

| hoofdgerecht | soepen |4 pers

| ruim een uur tot anderhalf uur

| 2018.11.21 – Colruyt inspiratiefolder; Winterse smaken

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 250 g gehakt rund + varken (beenhouwerij)
  • 2 wortelen
  • 1 prei
  • 3 takjes peterselie (vers)
  • 1 ui
  • 100 g geraspte kaas
  • 1 ei
  • 1 voorgebakken ciabatta
  • 350 g groene spliterwt
  • 2 eetl. paneermeel
  • 1.2 L kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 1.2 L heet water)
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 blaadje laurier
  • paprikapoeder
  • peper en zout

Bereiding

  1. Schil de wortelen met een dunschiller en snij ze in schijfjes.
  2. Snij de prei en de ui in grote stukken.
  3. Doe de peterselie in een glas of kopje en knip fijn met een keukenschaar.
  4. Doe de spliterwten in een zeef en spoel ze onder koud water.
  5. Breek het ei in een kommetje en klop het los met een vork.
  6. Doe het gehakt in een kom en giet er de helft van het losgeklopte ei bij.
  7. Voeg het paneermeel, peper en zout toe en kneed alles stevig onder elkaar.
  8. Rol met je handen balletjes van het gehakt.
  9. Verhit de olijfolie in een kookpan en voeg de ui, de wortelen en de prei toe, laat 5 min. stoven.
  10. Daarna mogen de spliterwten, het laurierblaadje en de kippenbouillon erbij.
  11. Laat 30 min. koken op een matig vuur.
  12. Maak inkepingen in de vorm van een kruis maken in de ciabatta.
  13. Duw de inkepingen voorzichtig een beetje open en strooi er de geraspte kaas en de peterselie in.
  14. Kruid met paprikapoeder, peper en zout, zet ongeveer 5 min. onder de ovengrill.
  15. Als de soep klaar is, mag het laurierblaadje eruit.
  16. Mix de soep en voeg de balletjes toe.
  17. Wanneer ze boven komen drijven, zijn ze gaar.
  18. Afwerking: verdeel de soep over diepe borden of kommetjes en geef er de ciabatta bij.

Eet smakelijk en geniet

Categorieën