Zeewolf met waterkerspuree en gebakken witlof

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 45 min

| 2018.11.21 – Colruyt inspiratiefolder; Winterse smaken

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 zeewolf filets (diepvries)
  • 8 stronken witloof
  • 1 bosje waterkers
  • 2 takjes tijm (vers)
  • 1 kg aardappelen (bloemig)
  • 1 ui
  • 2 dl verse room
  • 3 el. ricotta
  • 1 el. koude boter
  • 1 ei
  • 2 el. bloem
  • 2 dl kippenbouillon (½ blokje opgelost in 2 dl in heet water)
  • 4 el. olijfolie
  • nootmuskaat, peper en zout

Bereiding

  1. Laat de zeewolf filets oppervlakkig ontdooien.
  2. Dep droog en haal door de bloem.
  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.
  4. Hak de waterkers grof. Snij het witloof in dikke schijven. Snipper de ui fijn. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  5. Kook de aardappelen 20 min. Giet af en pureer samen met het ei en de ricotta, kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  6. Roer er de waterkers onder.
  7. Verhit intussen 2 el. olijfolie in een braadpan en bak de schijven witloof 5 min. aan alle kanten goudbruin, kruid met peper en zout.
  8. Overgiet met 1 dl water en laat nog 5 min. verder garen.
  9. Breng de bouillon aan de kook in een steelpan, samen met de room, de ui en de tijm.
  10. Laat 10 min. sudderen en mix tot een gladde saus.
  11. Neem van het vuur en klop er de koude boter onder, kruid met peper en zout.
  12. Verhit 2 el. olijfolie in een pan en bak de zeewolf filets ± 5 min. aan elke kant, kruid met peper en zout.
Afwerking

Verdeel het witloof over de borden en schik er een zeewolf filet op. Lepel er de saus over en serveer met de waterkerspuree.

Drankadvies
Wijn:

Torres Viña Sol, D.O. Catalunya – Spanje

Bier: Floreffe Tripel, Blond abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 665 Kcal Vetten: 33,2 gr
waarvan verz. vetzuren: 15,8 gr
Koolhydraten: 50,9 gr
waarvan suikers: 10,1 gr
Eiwitten: 37,2 gr Vezels: 6,5 gr Natrium: 1,1 g

 

Categorieën