Tajinne van Lam met rozijnen
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| voorbereiding 1:40 u / bereiding 1:25 u
| 2017.08.23 – Colruyt inspiratiefolder: Koken met 5 ingrediënten
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 kg lamsbout
- 1 ui
- 50 g amandelschilfers
- 1 tl. sesamzaad
- 200 g rozijnen (Golden)
- 2 el. vloeibare honing
- 1 el. olijfolie
- 1 saffraan (capsule)
- 1 klp. ras el hanout
- 1 klp. kaneel
- 1 klp. gemberpoeder
- 1 klp. peper
- 1 klp. zout
Bereiding
Voorbereiding (10 min. + 1 u. 30 min. marineren)
- Snij de lamsbout in gelijke stukken.
- Doe het saffraanpoeder, het gemberpoeder, de kaneel, de ras el hanout, de peper, het zout en de olijfolie in een kom met 1/2 dl water. Meng goed.
- Snipper de ui fijn en meng samen met het vlees onder de kruidenmengeling.
- Dek af en laat 1 u. 30 min. trekken in de koelkast.
- Laat intussen de rozijnen 30 min. weken in koud water. Giet af.
- Bak de sesamzaadjes goudbruin in een braadpan zonder antiaanbaklaag, zonder vetstof.
Bereiding (5 min + 1:20 min sudderen)
- Doe het vlees samen met de marinade in een kookpot en overgiet met water tot alles onderstaat.
- Dek af en laat 1 u. 20 min. sudderen op een zacht vuur.
- Roer de rozijnen en de honing onder het vlees en laat nog 10 à 15 min. indikken zonder deksel.
Afwerking
- Doe het vlees in een grote schaal en overgiet met de saus.
- Bestrooi met de amandelschilfers en de geroosterde sesamzaadjes.
Drankadvies
Wijn: | Le Champ des Murailles, La Petite Muraille, A.O.P. Corbières |
Bier: | Hopus, Sterk blond bier |
Voedingswaarde
Energie: 624 Kcal | Eiwitten: 40 gr | Vetten: 30 gr | Koolhydraten: 46,7 gr |