Butternut met quinoa
Gevulde butternut met quinoa, spinazie en fetaOmschrijving
| Hoofdgerecht/ groenten/ vegetarisch/ 4 pers
| 55 min voorbereiding en 30 min bereiding zelf
| 2017.08.23 – Colruyt inspiratiefolder; Koken met 5 ingrediënten
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 butternutpompoenen
- 400 g verse spinazie
- 200 g feta (blok)
- 200 g quinoa
- 10 walnootpitten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 5 dl groentebouillon (1 blokje opgelost in 5 dl heet water)
- 1 klp. tijm (gedroogd)
- nootmuskaat, peper en zout
Bereiding
voorbereiding (55 min)
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snij de butternutpompoenen in de lengte doormidden en verwijder de pitten en de draden.
- Bestrijk met 2 el. olijfolie en kruid met peper en zout.
- Zet de pompoenen met het snijvlak naar boven 45 min. in de voorverwarmde oven.
- Snipper intussen de ui en het knoflook fijn. Hak de spinazieblaadjes grof. Hak de walnootpitten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak steekt en er met een deegrol of glazen
fles over rolt). - Verkruimel de feta.
- Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.
bereiding (30 min)
- Kook de quinoa gaar in de groentebouillon (kooktijd: zie verpakking).
- Verhit intussen 2 el. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg de spinazie toe en laat slinken.
- Kruid met de nootmuskaat, de tijm, peper en zout.
- Roer de quinoa los met een vork en meng er de spinazie, de walnootpitten en de feta onder.
- Verdeel de quinoamengeling over de butternutpompoenen.
- Zet 10 min. onder de ovengrill.
Drankadvies
Wijn: | Ritmes Shiraz-Pinotage, Zuid-Afrika |
Bier: | Postel Blond, Blond abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 540 Kcal | Eiwitten: 21,2 gr | Vetten: 30 gr | Koolhydraten: 43,6 gr |