Linzen stoofpotje met mosterd
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ groenten/ 4 pers
| 35 min (25 min voorber. + 10 min bereiding zelf)
| 2017.09.06 – Colruyt inspiratiefolder; Gevarieerd en snel klaar
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 broccoli (of 400 g broccoliroosjes (diepvries))
- 2 tomaten
- 0.25 plantje bieslook (vers)
- 2 rode uien
- 2 voorgebakken witte stokbroodjes
- 100 g droge groene linzen
- 100 g hazelnoten
- 3 el. mosterd op traditionele wijze
- 2 el. olijfolie
- 1 blokje groentebouillon
- 1 klp. tijm (gedroogd)
- 1 klp. dragon (gedroogd)
- 1 blaadje laurier
- peper en zout
Bereiding
voorbereiding (stap 1)
- Leg de stokbroodjes in een voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Laat afkoelen.
- Kook intussen de linzen samen met het laurierblaadje 15 à 20 min. gaar in 3 dl licht gezouten water, tot al het vocht is opgenomen.
- Snij de tomaten in blokjes. Snij verse broccoli in roosjes. Snipper de rode uien en het bieslook fijn.
- Hak de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
- Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de rode uien 1 min.
- Voeg de (diepgevroren) broccoliroosjes, de tomaten, de hazelnoten en het bouillonblokje toe.
- Overgiet met 1,5 dl water en kruid met de tijm en de dragon.
- Schep er de mosterd onder en laat 7 min. afgedekt sudderen (de groenten mogen nog krokant blijven).
- Voeg de linzen toe. Kruid met peper en zout en laat goed opwarmen.
- Afwerking: Bestrooi met het fijngesnipperde bieslook en dien op met een stuk stokbrood..
Tip:
Peuter eet mee
- Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter.
- Kook 20 g droge linzen 20 min. in 1,5 dl water.
- Snij intussen 1/8 rode ui, 100 g broccoli en 20 g tomaat in stukjes.
- Verhit 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en stoof de groenten. Voeg 2 dl water toe en laat 7 min. sudderen.
- Voeg de linzen, 2 takjes fijngehakte verse bieslook en peper toe.
Weinig tijd?
- Gebruik voorgekookte linzen in blik
- u kan de hazelnoten ook vervangen door amandelnoten of cashewnoten.
Drankadvies
Wijn: | Terre Siciliane I.G.T., Fiano-Chardonnay Inycon, Sicilia – Italië |
Bier: | Tempelier, Amberbier |
Voedingswaarde
Energie: 534 Kcal | Eiwitten: 20,8 gr | Vetten: 25,8 gr | Koolhydraten: 53,8 gr |