Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Linzenstoofpot … | mijn receptenbundel

Linzen stoofpotje met mosterd

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ groenten/ 4 pers

| 35 min (25 min voorber. + 10 min bereiding zelf)

| 2017.09.06 – Colruyt inspiratiefolder; Gevarieerd en snel klaar

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 broccoli (of 400 g broccoliroosjes (diepvries))
  • 2 tomaten
  • 0.25 plantje bieslook (vers)
  • 2 rode uien
  • 2 voorgebakken witte stokbroodjes
  • 100 g droge groene linzen
  • 100 g hazelnoten
  • 3 el. mosterd op traditionele wijze
  • 2 el. olijfolie
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 klp. tijm (gedroogd)
  • 1 klp. dragon (gedroogd)
  • 1 blaadje laurier
  • peper en zout

Bereiding

voorbereiding (stap 1)
  1. Leg de stokbroodjes in een voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Laat afkoelen.
  2. Kook intussen de linzen samen met het laurierblaadje 15 à 20 min. gaar in 3 dl licht gezouten water, tot al het vocht is opgenomen.
  3. Snij de tomaten in blokjes. Snij verse broccoli in roosjes. Snipper de rode uien en het bieslook fijn.
  4. Hak de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
  5. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de rode uien 1 min.
  6. Voeg de (diepgevroren) broccoliroosjes, de tomaten, de hazelnoten en het bouillonblokje toe.
  7. Overgiet met 1,5 dl water en kruid met de tijm en de dragon.
  8. Schep er de mosterd onder en laat 7 min. afgedekt sudderen (de groenten mogen nog krokant blijven).
  9. Voeg de linzen toe. Kruid met peper en zout en laat goed opwarmen.
  10. Afwerking: Bestrooi met het fijngesnipperde bieslook en dien op met een stuk stokbrood..
Tip:

Peuter eet mee

  • Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter.
  • Kook 20 g droge linzen 20 min. in 1,5 dl water.
  • Snij intussen 1/8 rode ui, 100 g broccoli en 20 g tomaat in stukjes.
  • Verhit 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en stoof de groenten. Voeg 2 dl water toe en laat 7 min. sudderen.
  • Voeg de linzen, 2 takjes fijngehakte verse bieslook en peper toe.

Weinig tijd?

  • Gebruik voorgekookte linzen in blik
  • u kan de hazelnoten ook vervangen door amandelnoten of cashewnoten.
Drankadvies
Wijn: Terre Siciliane I.G.T., Fiano-Chardonnay Inycon, Sicilia – Italië
Bier: Tempelier, Amberbier
Voedingswaarde
Energie: 534 Kcal Eiwitten: 20,8 gr Vetten: 25,8 gr Koolhydraten: 53,8 gr

Categorieën