Spaghetti met verse tomaten en avocadopesto
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ pasta/ 4 pers
| ± 30 min
| 2017.09.06 – Colruyt inspiratiefolder, Gevarieerd en snel klaar
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 450 g tapastomaten
- 100 g rucola
- 2 avocado’s
- 0.5 onbehandelde limoen
- 1 teentje knoflook
- 2 plantjes basilicum (vers)
- 50 g Parmezaan (blok)
- 400 g volkorenspaghetti
- 2 el. walnootpitten
- 2 el. olijfolie extra vièrge
- zwarte peper (molen)
- zout
Bereiding
- Snij de tapastomaten in de lengte in 4.
- Rasp de schil van de halve limoen (niet het wit) en pers hem daarna.
- Snij de Parmezaan in schilfers met een dunschiller.
- Pluk de blaadjes van het basilicum.
- Snij het vruchtvlees van 1 avocado in blokjes en snij de andere in mooie plakjes.
- Besprenkel de plakjes avocado met 1 el. limoensap.
- Kook de pasta gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, maar hou 1 dl kookvocht bij.
- Doe 3/4 van het basilicum in een kom en meng samen met het knoflook, de walnootpitten, de blokjes avocado, de limoenzeste en de rest van het limoensap.
- Voeg 2 el. van het kookvocht van de pasta en de olijfolie toe.
- Kruid met zwarte peper en zout, en mix tot een homogene pesto.
- Meng de spaghetti onder de pesto en voeg de tomaten en de rucola toe.
- Afwerking: Verdeel de pasta over diepe borden en werk af met de avocadoplakjes, de Parmezaan schilfers en de rest van het basilicum. Kruid met zwarte peper.
Drankadvies
Wijn: | Château Villerambert Julien, ‘Opéra’, A.O.P. Minervois |
Bier: | Postel Dobbel, Donker abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 658 Kcal | Eiwitten: 23,3 gr | Vetten: 30,9 gr | Koolhydraten: 69,5 gr |