Runderwok met groenten en mango
Omschrijving
 | Hoofdgerecht/ 4 pers 
 | ± 35 min (inclusief voorbereiding)
 | 2017.09.06 – Colruyt inspiratiefolder, Gevarieerd en snel klaar
Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten
- 500 g minuutsteak
 - 500 g groentereepjes (eventueel uit de diepvries)
 - 1 rode paprika
 - 1 mango
 - 2 lente-uitjes
 - 1 plantje koriander (vers)
 - 2 cm gember
 - 250 g basmatirijst
 - 4 el. sojasaus
 - 2 el. arachideolie
 - peper en zout
 
Bereiding
voorbereiding (20 min)
- Snij het vlees in reepjes van ± 1 cm breed.
 - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes.
 - Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes.
 - Snij de lente-uitjes in fijne ringen.
 - Rasp de gember.
 - Pluk de blaadjes van het plantje koriander.
 
bereiding (15 min)
- Kook de rijst gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking).
 - Bedek met een schone theedoek en laat 5 min. rusten.
 - Verhit ondertussen 1 el. arachideolie in een wok en roerbak de geraspte gember 2 min.
 - Voeg de diepgevroren groentereepjes toe en roerbak nog 2 min.
 - Voeg nu ook de paprikablokjes en de mangoblokjes toe en roerbak nog ± 6 min.
 - Kruid met peper en zout en haal uit de wok.
 - Verhit 1 el. arachideolie in de wok en bak de runderreepjes 4 min. gaar.
 - Voeg de groenten opnieuw toe met de sojasaus en de lente-uitjes. Warm alles kort op.
 - Afwerking: Verdeel het gewokte rundvlees en de groenten over kommen of diepe borden. Werk af met de blaadjes koriander en serveer met de rijst.
 - Tip: U kan de groentereepjes ook vervangen door broccoliroosjes uit de diepvries. Voeg in dat geval geen mango toe.
 
Drankadvies
| Wijn: | 
 Terre de Plaisir, A.O.P. Côtes du Rhône Villages Cairanne  | 
| Bier: | Floreffe Tripel, Blond abdijbier | 
Voedingswaarde
| Energie: 511 Kcal | Eiwitten: 38,6 gr | Vetten: 10,6 gr | Koolhydraten: 626 gr |