Cordon bleu met wortelen en een fruitig sausje
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 25 min
| 2017.01.11 – Infofolder Okay (Colruyt group)
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 cordon bleus
- 800 gr wortelen
- 1 sinaasappel
- 2 takjes verse tijm
- 1 ui
- 3 el boter
- 2 el ananasconfituur
- Peper en zout
Bereiding
- Pers de sinaasappel uit
- Snipper het uitje fijn
- Schil de wortelen en snij ze in schijfjes
- Rits de blaadjes van de tijm eraf
- Kook de wortelen 10 min in licht gezouten water, giet af en laat uitlekken
- Smelt 1 el boter in ee braadpan en bak de cordon bleus 4 a 5 min aan elke kant mooi bruin
- Smelt 1 el boter in een steelpannetje en stoof de uit glazig
- Voeg het sinaasappelsap en de ananasconfituur toe
- Laat 3 a 4 min inkoken
- Voeg de wortelen toe en werk af met peper en zout en de tijmblaadjes.
- Laat 6 min sudderen op een zacht vuur en roer regelmatig om.
- Serveer met gebakken aardappelen