Schelvis prei & gremolata

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| 35 min

| 2017.01.11 – Infofolder Okay (Colruyt group)

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 schelvishaasjes
  • 125 gr grijze garnalen
  • 800 gr preiwit
  • ¼ onbehandelde citroen
  • ½ plantje dille
  • ½ plantje platte peterselie
  • 50 gr walnoten
  • 5 el olijfolie
  • Zwarte peper en zout

Bereiding

  1. Hak de dille en de peterselie fijn
  2. Hak de walnoten grof (dat gaat makkelijk als je ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt)
  3. Snij het preiwit in fijne ringen
  4. Rasp de schil van ¼ citroen en pers de citroen (je hebt 1 el sap nodig)
  5. Verhit 2 el olijfolie in een kookpan en stoof het preiwit 12 a 15 min. kruid met peper en zout
  6. Maak intussen de gremolata: meng de grof gehakte walnoten met de verse kruiden, de citroenzeste en 2 el olijfolie
  7. Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de schelvis 3 a 4 min aan elke kant. Besprenkel ze met het citroensap
  8. Voeg de garnalen toe en laat even opwarmen
  9. Verdeel de prei oer de borden, leg er de vis op en werk af met de gremolata.
  10. Lakker met aardappelpuree

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email