Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Konijnenbout uit de oven | mijn receptenbundel

Konijnenbout uit de oven

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ Wild/ 4 pers

| ± 40 a 50 min

| info kaartje meegenomen uit de winkel bij de poelier

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 konijnenbouten
  • 2 tl gemalen laurier
  • 2 tl salie
  • 2 tl rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 a 8 el olijfolie
  • 1 el honing
  • sap van 1 citroen
  • peper en zout uit de molen

Bereiding

  1. Laat de konijnenbouten op kamertemperatuur komen. maal de rozemarijn,  salie en laurier fijn in een vijzel en doe ze in een grote kom
  2. Meng vervolgens hierbij de olijfolie, citroen en honing en roer het geheel goed door
  3. Marineer de bouten met dit mengsel door ze goed in te wrijven.
  4. leg de bouten in een braadslee en bestrooi ze met peper en zout
  5. bewaar het restant van de marinade
  6. plaats de braadslede in een voorverwarmde oven van 190 °C (hetelucht) en keer de bouten om de 8 a 10 min om
  7. na het keren steeds een kwastje ervoer met het restant van de marinade
  8. de bouten zijn klaar en gaar in ongeveer 40 a 50 min
  9. TIP:
    1. serveer met uitgebakken spekjes en honing-cranberry saus
    2. een perfect passend bijgerechten voor dit recept is gekookte sperziebonen en zoete aardappelpuree met feta

Categorieën