Tompouce taart (1)
Omschrijving
| Bakkerij/ gebak/ 8 a 10 pers
| 20 min voorbereiden + 30 min bakken
| vanuit thuis meegekregen uit moeders keuken
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 rollen bladerdeeg (verkrijgbaar bij o.a. de Jumbo)
- Banketbakkersroom (zie ook hier)
- 480 ml melk
- 1 z vanillesuiker
- 115 gr suiker
- 30 gr maïzena
- 3 eidooiers
- 1 heel ei
- 1 eiwit
- 50 gr bloemsuiker
Bereiding
- Rol de vellen bladerdeeg open en bak ze apart af (volgens de verpakking).
- Inprikken met vork en na het afbakken plat drukken (of maak gebruik van afbakbonen zodat je deeg niet te bol wordt).
- Laat goed afkoelen
- Maak ondertussen je banketbakkersroom en laat deze ook goed afkoelen
- Breng op 1 laag afgebakken bladerdeeg, met behulp van een spuitzak, je banketbakkersroom
- Leg je 2e laag afgebakken bladerdeeg erboven op.
- Maak met eiwit en bloemsuiker een glad papje en bestrijk hiermee de bovenkant van je bladerdeeg
eet smakelijk