Salade met quinoa, vijgen en rucola
Wel genieten, niet aankomen, heerlijk…Omschrijving
 | Hoofdgerecht/ salade/ 4 pers
 | ± 30 min
 | Margriet, jan 2017
Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten
- 150 gr gemengde quinoa
 - 8 verse vijgen
 - ½ bosje bosuitjes
 - Sap van ½ grapefruit
 - 30 ml olijfolie
 - 2 thl mosterd
 - Honing
 - P&z
 - 100 gr geitenkaas op kruidenolie
 - 80 gr grof gehakte amandelen
 - Paar takjes rode bessen
 - Gekookte cranberry’s
 
Bereiding
- Bereid de gemengde quinoa volgens de beschrijving aan de verpakking en laat afkoelen
 - Bedek over de randen van een grote schaal de helft van de rucola.
 - Hussel de rest van de rucola door de afgekoelde quinoa
 - Snij de vijgen in partjes en hou een paar partjes achter voor de garnering.
 - Snij de bosuitjes in ringen en hou een beetje achter voor de garnering.
 - Meng door de rucola quinoa salade.
 - Maak de dressing: meng het sap van ½ grapefruit, 30 ml extra vièrge olijfolie, 2 thl mosterd en honing naar smaak met zout en peper. Klop dit goed door elkaar
 - Meng de dressing door de salade.
 - Verdeel deze binnen het ”rucola-kader” van je schaal
 - Verkruimel de 100 gr geitenkaas erboven.
 - Rooster de grof gehakte amandelen even in een pannetje.
 - Garneer de salade met de geroosterde amandelen en een paar takjes rode bessen (of cranberry’s), de achter gehouden partjes vijgen.