Gestoofde venkel met zalm
Omschrijving
 | 
 |Hoofdgerecht/ 4 pers
 | 2 x 10 min en 30 min afwerking
 | 2016.11.02 – Okay reclamefolder. De zee op je bord
Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten
- 4 stuks Atlantische zalmfilet
 - 800 gr aardappelpuree
 - 3 venkelknollen
 - 1/2 plantje platte peterselie
 - 2 teentjes knoflook
 - 3 el boter
 - 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
 
Bereiding
- Snipper het venkelgroen fijn en hou het apart voor de afwerking
 - Snij de venkelknollen in 2, verwijder de harde kern en snij elke helft in 6 stukken
 - Snipper de knoflookteentjes en de platte peterselie fijn
 - Smelt boter in een grote pan en bak het fijn gesnipperde knoflookteentje en de stukken venkel 10 min
 - Overgiet met 1 dl water en kruid met peper en zout
 - Leg de stukken zalm naast elkaar op de venkel.
 - Kruid met peper en zout en strooi er de fijngesnipperde peterselie en de tijm over
 - Laat nog 10 a 12 min verder garen
 - Verwarm de aardappelpuree in een andere kookpan op een zacht vuur (als je kant-en-klare puree hebt) of maak je aardappelpuree zelf vers (veel lekkerder)!
 - Roer er het fijngesnipperde venkelgroen onder
 - Leg de venkel en de zalm op de borden en strooi er de geraspte Parmezaan over.