Foie gras met speculaas en peer
Omschrijving
| Voorgerecht, koud | 4 pers
| 2 tot 10 min
| 2016.12.14 – Colruyt inspiratiefolder, Smaakvolle en verfijnde eindejaarsfeesten
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 sneetjes ganzenlever
- 2 verse vijgen
- 1 peer (groot)
- 10 g soyascheuten
- 1 eetl. boter
- 8 walnoten
- 4 el. appel-perenkonfijt
- 2 speculaaskoekjes
- peper en zout
Bereiding
- Snij de vijgen in 4.
- Hak de walnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
- Snij de ongeschilde peer in 8 lange partjes. Verkruimel de speculaas.
- Smelt de boter in een steelpan en bak de partjes peer 3 à 5 min. goudbruin (ze mogen nog krokant zijn).
- Kruid met peper en zout en bestrooi met de grof gehakte walnoten.
- Schik ondertussen 1 sneetje ganzenlever op elk bord en verdeel er de verkruimelde speculaas over.
- Lepel telkens 1 el. konfijt op de ganzenlever en werk af met 2 partjes vijg, 2 partjes peer en soyascheuten.
Drankadvies
Wijn: |
Casa Mayor Chardonnay – Reserva – Rio de Los Andes – Colchagua Valley – Chili |
Bier: | Barbãr – Speciaalbier |
Voedingswaarde
Energie: 346 Kcal | Eiwitten: 4,6 gr | Vetten: 29,5 gr | Koolhydraten: 15,4 gr |