Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Tarbot zeekraal saffraansaus | mijn receptenbundel

Gebakken tarbot met zeekraal en saffraansaus

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| 2 x 15 min

| 2016.11.30 – Colruyt inspiratiefolder. Schitteren aan de feesttafel

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 tarbotfilets (diepvries)
  • 600 g Pomme Duchesse
  • 400 g zeekraal
  • 3 el. boter
  • 1 dl lichte room
  • 3 el. bloem
  • 1 el. maïszetmeel
  • 3 dl visfond (bokaal)
  • 1 el. olijfolie
  • 0.33 buisje saffraandraadjes
  • peper en zout

Bereiding

  1. Laat de tarbotfilets volledig ontdooien en dep droog.
  2. Spoel de zeekraal onder koud water (niet onderdompelen in water) en laat uitlekken.
  3. Breek de harde steeltjes onderaan af.
  4. Roer het maïszetmeel onder de room.
  5. Zeef de bloem boven een diep bord en kruid met peper en zout.
  6. Breng de visfond samen met het roommengsel aan de kook en laat op een matig vuur inkoken tot een licht gebonden saus.
  7. Kruid met de saffraandraadjes, peper en zout.
  8. Wentel intussen de tarbotfilets door de gekruide bloem en schud er de overtollige bloem af.
  9. Verhit 2 el. boter samen met de olijfolie in een braadpan en bak de tarbotfilets 2 à 3 min. aan elke kant.
  10. Bak de Pomme Duchesse goudbruin in de frituurpan op 175 °C
  11. Smelt 1 el. boter in een wok en roerbak de zeekraal 2 à 3 min. Kruid lichtjes met peper.
Drankadvies
Wijn: Montagny 1er Cru A.O.P. ‘Blason de Bourgogne’, Cave de Buxy
Bier: Hopus, Sterk blond bier
Voedingswaarde
Energie: 628 Kcal Eiwitten: 31,5 gr Vetten: 31,4 gr Koolhydraten: 53 gr

Categorieën