Gegratineerd vispannetje met langoustines en fijne groenten
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| voorbereiding 20 min + bereiding 10 + 25 min
| 2016.11.30 – Colruyt inspiratiefolder. Schitteren aan de feesttafel
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 kg langoustines (diepvries)
- 8 hondstongrolletjes met Atlantische zalm (diepvries)
- 800 g aardappelpuree (diepvries)
- 250 g groenteblokjes (diepvries)
- 0.5 plantje platte peterselie
- 0.33 plantje bieslook
- 1 teentje knoflook
- 80 g Comté (blok), is een Franse kaas –>
- 1 el. boter
- 2 dl lichte room
- 1 dl melk
- 1 el. tomatenpuree
- 4 dl visbouillon (1 blokje opgelost in 4 dl heet water)
Bereiding
Voorbereiding
- Laat de langoustines volledig ontdooien en zet er 8 opzij voor de afwerking.
- Breek de rest van de langoustines open en verwijder het visvlees.
- Laat de tongrolletjes met zalm oppervlakkig ontdooien. Dep droog.
- Snij de blaadjes peterselie grof.
- Rasp de Comté fijn en meng onder de peterselie.
- Snipper het knoflook en het bieslook fijn.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C. /li>
- Schik de tongrolletjes naast elkaar in een ovenschaal en voeg het visvlees van de langoustines toe.
- Smelt de boter in een kookpot en bak het fijngesnipperde knoflook glazig.
- Voeg de diepgevroren groenteblokjes toe en laat 2 à 3 min. mee stoven.
- Overgiet met de visbouillon en de room.
- Roer er de tomatenpuree onder en laat 1 min. koken.
- Schep in de ovenschaal, zet 25 min. in de voorverwarmde oven.
- Leg 10 min. voor het einde van de baktijd de opzij gehouden langoustines in de ovenschaal en bak mee in de oven.
- Verwarm de diepgevroren aardappelpuree samen met de melk al roerend op een zacht vuur.
- Roer er het bieslook onder.
- Strooi 5 min. voor het einde van de baktijd de geraspte kaas met peterselie over de visschotel.
- Zet de laatste 2 à 3 min. de ovengrill aan.
Afwerking
- Leg op elk bord 2 hondstongrolletjes en lepel er de groenten en het langoustinevlees over.
- Serveer met de aardappelpuree en werk elk bord af met 2 hele langoustines.
Tip
- Een leuke presentatie voor de aardappelpuree;
- Laat de aardappelpuree volledig ontdooien en lepel in een spuitzak.
- Spuit de puree in torentjes op een bakplaat met bakpapier.
- Bestrijk met losgeklopt ei en verwarm 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven, op 180 °C.
Drankadvies
Wijn: |
Las Mulas Sauvignon Blanc Reserva – Miguel Torres, Central Valley – Chili |
Bier: |
Tempelier, Speciaalbier |
Voedingswaarde
Energie: 837 Kcal | Eiwitten: 85,1 gr | Vetten: 35 gr | Koolhydraten: 42,4 gr |