Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Everzwijn vleesbrood | mijn receptenbundel

Everzwijn vleesbrood

Omschrijving

| Voorgerecht, koud | 4 pers  

| 20 min

| 2016.11.30 – Colruyt inspiratiefolder, Schitteren aan de feesttafel

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 8 sneetjes everzwijnenvleesbrood
  • 100 g jonge slascheuten
  • 20 g gemengde scheuten
  • 2 verse vijgen
  • 2 el.. blauwe bessen
  • 125 g blauw geaderde kaas
  • 2 el. zonnebloempitten
  • 1 el. vloeibare honing
  • 3 el. olijfolie
  • 1 el.. frambozenazijn
  • 1 el.. balsamico-crème
  • peper en zout

Bereiding

  1. Meng de olijfolie met de honing en de frambozenazijn. Kruid met peper en zout.
  2. Snij de vijgen in 8 partjes.
  3. Snij de blauw geaderde kaas in kleine blokjes.
  4. Meng de slascheuten met de kaasblokjes, de partjes vijg, de blauwe bessen en de zonnebloempitten.
  5. Besprenkel met de frambozenvinaigrette.
  6. Leg een inox ring in het midden van elk bord. Vouw telkens 2 sneetjes everzwijnenvleesbrood dubbel en duw ze tegen de binnenkant van de ring.
  7. Vul met de salade en verwijder de ring voorzichtig.
  8. Druppel de balsamico-crème rond het vleesbrood en werk de salade af met de gemengde scheuten.

Afwerking: Serveer met stukjes ciabatta of crackers.

Drankadvies
Wijn:  Pinot Gris ‘Sélection du Sommelier’, A.O.P. Alsace – Wolfberger
Bier:

 Floreffe Dubbel, Abdijbier

Voedingswaarde
Energie: 411 Kcal Eiwitten: 12.2 gr Vetten: 35.1 gr Koolhydraten: 11.2 gr

Categorieën