Chocolade walnotencake
Omschrijving
| Bakkerij/ gebak/ 12 pers
| 20 min + 75 min oventijd
| herfst 2016, seizoenmagazine Plus
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 200 gr roomboter
- 200 gr suiker
- 4 eieren
- 175 gr zelfrijzend bakmeel
- 75 gr cacaopoeder
- 75 gr walnoten, grof gehakt
- 75 gr witte chocolade, in blokjes
- ½ th gemalen kaneel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 169 °C
- Klop met de mixer of in de keukenmachine de boter met de suiker toe een romige witte crème
- Klop er een voor een de eieren door
- Voeg pas het volgende ei toe als het vorige volledig is opgenomen
- Meng het bakmeel met de cacaopoeder en voeg toe aan het botermengsel.
- Klop tot een glad beslag.
- Spatel de noten door het chocoladebeslag
- Schep het beslag in de vorm en strijk glad
- Bak de cake in de voorverwarmd oven in 65-70 min gaar.
- Laat de cake circa 10 min in de vorm afkoelen
- Stort de cake op een rooster en laat helemaal afkoelen
- Smelt ondertussen in een hittebestendig kom boven een pan heet water (au bain-marie) de witte chocolade.
- Laat de chocolade boven de cake open en neer met een lepel lopen zodat mooie strepen ontstaan.
- Bestrooi met de kaneel.
- Laat de witte chocolade weer afkoelen en hard worden
Voedingswaarde
Energie: 365 Kcal | Vetten: 23 gr waarvan verz. vetzuren: 12 gr |
Koolhydraten: 32 gr waarvan suikers: 21 gr |
Eiwitten: 6 gr | Vezels: gr | Natrium: 0,3 gr |