Mediterrane rode kool, uit de wok
Omschrijving
| | Hoofdgerecht/ 4 pers
| 30 min
| herfst 2016, seizoensmagazine Plus
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 el olijfolie
- 4 rundersaucijsjes
- 2 rode uien (gesnipperd)
- 600 gr rode kool (fijn gesneden)
- 1 bakje (250 gr) cherry tomaatjes (gehalveerd)
- 4 el balsamico azijn
- 2 thl. vloeibare honing
- 75 gr walnoten (grof gehakt)
- 6 takjes tijm (alleen de blaadjes
- 8 sneetjes rozijnenbrood
Bereiding
- verhit de olie in een pan en bak de sausjes bruin en gaar in 15 a 20 min
- verhit weer olie in een wok en fruit hierin de uit aan.
- schep de rode kool erdoor. bak de kool in 6 a 8 min knapperig gaar.
- voeg de tomaatje se toe en bak deze nog 2 min mee.
- schenk de balsamico azijn en honing bij de rode kool in de wok
- voeg de walnoten en tijm toe.
- breng op smaak met zout en peper
- verdeel de mediterrane rode kool met het vlees over 4 borden
- serveer met her krenten- rozijnenbrood
Voedingswaarde
Energie: 740cal | Vetten: 44 gr waarvan verz. vetzuren: 10 gr |
Koolhydraten: 52 gr waarvan suikers: 28 gr |
Eiwitten: 28 gr | Vezels: | Natrium: 1,9 g |