Variatie hapjes
Uitgaande van een basisrecept (dikke) bechamelsaus, vulling naar eigen keuze. Behalve deze 3 voorbeelden kan ieder zijn eigen fantasie gebruiken voor nog andere vullingenOmschrijving
| aperitiefhapje/ wisselende inhoud en aantal hapjes
| ongeveer 15 min
| uit familiekeuken meegekregen
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Basis bechamelsaus
- 100 gr boter
- 100 gr meel
- 400 ml vocht (melk en/of bouillon)
Vulling 1
- ⅓ van de net gemaakte bechamelsaus
- 1 kl blikje tomatenpuree
- 250 gr picante Chorizo worst (pellen en mixen)
Vulling 2
- ⅓ van de net gemaakte bechamelsaus
- (100 gr) fijn gesnipperde ham
- (100 gr) gemalen kaas (naar keuze)
- (100 gr) gestoofde champignons, klein gesneden
Vulling 3
- (100 gr) gestoofde champignons, klein gesneden
- (100 gr) gerookt spek, fijn gesneden
- (100 gr) gemalen
Bereiding
- voor de saus: boter smelten (niet bruin laten worden), bloem al roerend toevoegen tot de bloem homogeen verdeeld en gaar is met de boter
- beetje bij beetje en al roerend het vocht toe voegen tot je een mooie witte gladde saus hebt
- kruiden met nootmuskaat, p&z
- voor de vullingen: verdeel de saus in 3 of 4 porties en roer dan bij elke portie je vulling goed door de saus
- vul je traiteur cupjes
- zet ze 10 min in een hete oven van ong 180 °C