Havermoutmuffins met blauwe bessen
Omschrijving
| Bakkerij/ gebak/ 12 stuks
| 25 min
| 2016.08 AH, koken voor Kids
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 200 gr winterpeen (vind ik persoonlijk iets te veel, mijn advies zou zijn 100 gr of zelfs weglaten)
- 275 gr volkoren meel
- 1 mespuntje zout
- 3 thl bakpoeder
- 1 thl kaneel
- 150 gr rietsuiker
- 3 el honing
- 310 ml karnemelk
- 1 ei
- 80 ml koolzaadolie
- 150 gr blauwe bessen (vind ik persoonlijk ook iets teveel, de muffins worden heel kleffig, mijn advies zou zijn 100 gr)
- 75 gr havermout
Extra nodig:
- 12 (a 14) papieren cupcakevormpjes
- muffinvorm met 12 holtes
Bereiding
- verwarm de oven voor op 180 C
- schil en rasp de winterpeen
- meng in een grote kom het meel, zout, bakpoeder, kaneel en de suiker
- meng in een andere kom de honig, karnemelk, het ei en de olie tot een gladde massa.
- voeg toe aan het meelmengsel en spatel goed door elkaar
- roer er voorzichtig de winterpeen doorheen alsook de blauwe bessen en de havermout
- schep met een ijslepel het beslag in de cupcakevormpjes
- bak de muffins gedurende 25 min in de oven gaar
- prik zo nodig met een satéprikker om na te gaan of ze gaar zijn. Komt de satéprikker er droog en schoon uit, dan zijn ze gaar
- laat buiten de oven afkoelen, eet smakelijk
TIP: je kan de muffins in een goed gesloten koektrommel of boterhamzakjes ± 1 week in de koelkast bewaren
Voedingswaarde (per muffin)
Energie: 245 Kcal | Vetten: 8 gr waarvan verz. vetzuren: 1 gr |
Koolhydraten: 37 gr waarvan suikers: 32 gr |
Eiwitten: 5 gr | Vezels: 4 gr | Natrium: 170 mg |