Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Lamsbout uit de oven | mijn receptenbundel

Gemarineerde lamsbout uit de oven

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| marineren: 1 a 2 u / afbakken: afhankelijk van het gewicht; 1e 20 min op 220 °C, daarna 20 min op 170 °C

| deels 24Kitchen, deels eigen creatie

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Vlees

  • lamsbout (ong 2 a 2,5 kg)
    • Tip: je kan de slager vragen om deze te ontbenen, hoeft niet maar kan
  • Kruiden: rozemarijn, tijm, salie, oregano, dragon
  • 100 gr Parmezaanse kaas (gemalen)
  • 100 cc olijfolie (extra vièrge)
  • paar teentjes knoflook
  • boter

Voor de saus

  • 100 cc witte Vermout
  • 1 bakje trostomaatjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • p&z, Provençaalse kruiden,
  • 1 klp suiker

Bereiding

  1. Maak van alle kruiden, de Parmezaanse kaas, de olijfolie en knoflookteentjes een marinade. Hiervoor heb ik alles in een blender gemalen tot alles goed fijn was. De kruiden zijn vers uit onze tuin (maar zijn makkelijk verkrijgbaar in de supermarkt)
  2. Smeer je marinade ruim in en rond je lamsbout en laat afgedekt in de koelkast 1 a 2 uurtjes trekken
  3. Oven voorverwarmen op 220 °C
  4. Breng wat boter in je ovenschaal en bak de lamsbout 20 min
  5. Verlaag je oventemperatuur naar 170 °C en vervolgens ga je elke 15 min je vlees even bedruipen met het braadvocht
  6. Bereken hoelang je lamsbout in totaal nodig heeft (20 min per pond ⇒ 2,5 kg = 100 min)
  7. Haal de lamsbout uit de braadslee en leg onder aluminium op een houten plank te rusten.
voor de saus 
  1. Aanbaksels van uit de braadslee blussen en losmaken met de witte Vermout
  2. De trostomaatjes in 2 of 4 stukjes snijden en meebakken in de braadslee.
  3. Doe een klein blikje tomatenpuree erbij om te binden.
  4. Breng op smaak met p&z, de Provençaalse kruiken
  5. Een snufje (1 klp) suiker verzacht het zure van je tomatenpuree. Proef zelf even en kruid naar eigen smaak bij
Tenslotte;

Lam smaakt heertlijk met gestoofde worteltjes en frietjes of krokketjes

Categorieën