Rode bessen cupcakes met witte chocolade
Omschrijving
| Bakkerij/ gebak/ 12 stuks
| ± 45 min
| 24Kitchen, Chef: Rudolph van Veen, Rudolph’s bakery
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Basis cupcake beslag | Topping met witte chocolade |
---|---|
|
|
Bereiding
Tip
Toen ikzelf deze cupcakes ging maken ben ik begonnen met het eerste deel van de topping (1 t/m7), daar dit even tot kamertemperatuur moet afkoelen. Dan heeft dit ruim de tijd. Aan de maker de keuze…
Cupcakes
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Meng de bloem met het bakpoeder, suiker en het zout.
- Meng in een andere kom het ei met de melk en zonnebloemolie.
- Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng door het natte mengsel.
- Meng beide mengsels door elkaar tot een glad beslag.
- Ris de rode bessen.
- Spatel de bessen door het beslag.
- Verdeel de cupcakevormpjes over de cupcaketray.
- Vul de vormpjes van de cupcaketray voor twee derde met het beslag (handig met een ijslepel).
- Bak de cupcakes in ongeveer 25 minuten gaar.
- Laat de cupcakes afkoelen.
Topping
- Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
- Roer in een kom de eidooiers met de helft van de suiker los.
- Roer de bloem en een klein scheutje melk erdoor.
- Breng voor de banketbakkersroom de rest van de melk met het vanillemerg en de rest van de suiker in een pan aan de kook.
- Meng de melk door het eimengsel en schenk het geheel terug in de pan en roer goed door.
- Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten.
- Spoel een bakplaatje af met koud water, schenk de banketbakkersroom erop en laat afgedekt met plasticfolie afkoelen.
- Hak en smelt de witte chocolade au bain-marie.
- Roer de boter met poedersuiker luchtig.
- Meng de banketbakkersroom en de gesmolten witte chocolade erdoor.
- Schep de crème in een spuitzak met een gladde spuitmond.
- Spuit een cirkel crème op de cupcakes.
- Ris de rode bessen en leg ze in het midden van de crème.
- Strooi wat witte chocoladekrullen over de besjes of schaaf met een mes krullen witte chocolade over de cupcakes.