Cupcakes Erwin-Rita
Een succesvolle traktatie voor onze verjaardagOmschrijving
| Bakkerij/ gebak/ 2 x 12 stuks
| ruim een uurtje
| Rudolph’s Bakery via 24Kitchen. Een eigen combinatie van Rudolph’s Cupcake (500e aflevering) en Cosmopolitan Cupcak
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Basis cupcakebeslag | Rudolph’s cupcakes | Cosmopolitan cupcake |
---|---|---|
|
|
|
Cranberrie compote | Botercrème | Zandkoekjes |
|
|
|
Bereiding
Rudolph’s cupcakes (12 stuks)
- Wel de krenten circa 1 uur in warm water.
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Rooster de pecannoten circa 8 minuten en hak in stukjes.
- Smelt de boter.
- Meng in een kom de bloem, bakpoeder, suiker, en de speculaaskruiden.
- Meng ei, melk en gesmolten boter door het droge mengsel.
- Spatel de krenten en de gehakte pecannoten erdoor.
- Verdeel de cupcakevormen over de cupcake tray.
- Vul de vormpjes voor drie kwart met het beslag.
- Bak de cupcakes in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Cosmopolitan cupcakes (12 stuks)
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Meng in een kom de bloem, bakpoeder, suiker en het zout.
- Meng in een andere kom het ei, melk en de zonnebloemolie.
- Rasp de schil van de sinaasappel en de limoen en voeg toe aan het melkmengsel.
- Bewaar de sinaasappel en limoen voor de garnering.
- Meng het droge mengsel door het natte mengsel en meng de cranberry’s erdoor.
- Verdeel de cupcakevormen over de cupcake tray.
- Vul de vormpjes voor drie kwart met het beslag.
- Bak de cupcakes in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Cranberrie compote
- Breng de cranberry’s met de suiker en het water aan de kook.
- Kook in circa 15 minuten tot een compote en laat afkoelen.
Botercrème
- Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
- Houd een scheutje melk achter.
- Breng de rest van de melk samen met het vanillemerg en de suiker aan de kook.
- Roer de eidooiers met het scheutje melk en de bloem los.
- Giet de warme melk op het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door.
- Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen.
- Roer de boter met de poedersuiker luchtig.
- Voeg de banketbakkersroom toe en meng tot een egale botercrème.
- Roer de afgekoelde cranberry compote erdoor.
Zandkoekjes
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
- Zeef de bloem boven het aanrecht en maak er een kuiltje in.
- Meng in het kuiltje poedersuiker, ei en boter.
- Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor tot een egaal deeg.
- Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een plak van circa 5 mm
- Steek koekjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de koekjes in circa 10 minuten goudbruin en gaar en laat afkoelen.
- TIP: als je restjes deeg overhoudt, kun je dit invriezen om later nog eens te gebruiken
Garnering zandkoekjes
- Maak met de stempelletters de namen afzonderlijk de namen
- Plak ze op de daarvoor bestemmend liniaal/plaatje (in spiegelbeeld)
- Draai om en druk ze, vóór het bakken, in het deeg
- Haal je plaatje weg. Je ziet nu de namen in de diepte (omgekeerd reliëf) staan
- Na het bakken kan je deze naar believen vullen bv met gesmolten chocolade