Zelf verse hazelnootpasta maken, is toch het lekkerste...
Omschrijving
| zoet broodbeleg
| 20 a 25 min
| onderdeel van brioche sterbrood, via 24Kitchen
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 75 g gepelde hazelnoten
- 150 ml melk
- 150 g pure chocolade (70% cacao)
- 75 g suiker
- 3 el hazelnootolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Rooster de hazelnoten in circa 15 minuten goudbruin en laat afkoelen.
- Verwarm de melk tot het kookpunt.
- Hak de chocolade en giet de hete melk erop.
- Roer tot een gladde chocoladesaus.
- Maal de hazelnoten met de suiker tot een kleverige pasta.
- Maak de kleverige pasta even los van de randen van je mengkom en giet ten slotte je olie erbij.
- Laat nog even draaien tot een homogene pasta
- Voeg de chocoladesaus toe en mix tot deze helemaal is opgenomen.
- Laat de pasta iets opstijven in de koelkast.