Dubbeldekker bliksem
Omschrijving
 | Hoofdgerecht/ 4 pers
 | ± 45 min
 | info kaartjes huishoudbeurs 2016
Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten
- 1 el mosterd
 - 1 el honing
 - 1 el pesto (kijk ook even naar mijn eigen gemaakte pesto)
 - 1 el olijfolie
 - 250 gr aardappelen
 - 4 dl groentebouillon
 - 1 goudrenet
 - 1 stengel bosui
 - p&z
 - 2 groenteschijven van jumbo
 - olijfolie
 - 1 Granny Smith appel
 - bakje bloem
 - 5 bladen sla
 - takje groen
 
Bereiding
- Meng voor saus 1: de mosterd en de honing door elkaar
 - Meng voor saus 2: de pesto en olijfolie door elkaar (als mijn eigen gemaakte pesto smeuïg genoeg is, hoeft er niet nog meer olijfolie bij)
 - Doe de aardappelen met de groentebouillon in een pan en laat dit een kwartier zachtjes doorkoken
 - voeg de goudrenet toe in stukjes en kook weer een kwartiertje
 - Zeef het geheel, stamp het door elkaar en spatel de fijngesneden bosui erdoor.
 - Voeg peper en zout naar smaak toe
 - Halveer de groenteschijven in dikte en bak ze in weinig olijfolie krokant
 - Snijd e Granny Smith in 10 dunne plakjes, bestrooi met wat peper, haal ze door de bloem en bak ze kort in weinig lijfolie goudbruin.
 - Leg op een bord en groenteschijf met de hete bliksem
 - Leg de ander helft erop.
 - Druk voorzichtig aan en stapel dakpansgewijs 5 plakjes Granny Smith erover
 - Drapeer de sausen op de borden
 - Steek wat in de zijkant van de bliksem.
 - Takje groen, klaar!