Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Groene pesto | mijn receptenbundel

Zelf de lekkerste "groene pesto" maken

Omschrijving

| sausen

| ± 5 a 10 min

| ergens gezien op internet, en een beetje van mijzelf

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 0,5 teentje knoflook
  • 1 snufje grof zeezout
  • 25 gram basilicum één plantje/bosje is circa 25 gram (zie foto)
  • 15 gram Pecorino kaas
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 10 gram pijnboompitten
  • 40 milliliter olijfolie zacht van smaak
  • 1 el citroensap naar smaak toevoegen

Bereiding

Voorbereiding
  1. Start met het raspen van de Pecorino en Parmezaanse kaas, doe dit zo fijn mogelijk.
  2. Mix ze daarna door elkaar en bewaar de geraspte kaas in een los schaaltje..
  3. Verhit de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat ze gaan geuren.
  4. Let hierbij op dat je ze niet aan laat bakken, dit zorgt voor een bittere smaak.
  5. Goed in beweging houden dus!
  6. Laat ze daarna rusten en afkoelen op een stuk keukenpapier.
  7. Veeg de basilicum schoon met een stuk keukenrol.
  8. Spoel de basilicum niet af, dit gaat ten koste van de houdbaarheid en structuur van de groene pesto.
Vervolg tot pesto zelf
  1. Leg de knoflook in de vijzel en voeg hier een aantal korreltjes grof zeezout aan toe.
  2. Stamp de knoflook fijn en draai rond totdat je fijne knoflookpasta hebt.
  3. Doe de verse basilicum in de vijzel en voeg hier nog wat korrels grof zeezout aan toe.
  4. Hierdoor behoud de basilicum zijn mooie groene kleur en malen de blaadjes gemakkelijker.
  5. Blijf de basilicum goed ronddraaien (heen en weer) in je vijzel totdat je een groene sap krijgt.
  6. Voeg de pijnboompitten toe en druk deze fijn totdat er een smeuïge puree ontstaat.
  7. Vervolgens voeg je beetje bij beetje de geraspte Pecorino en Parmezaan toe.
  8. Blijf in de tussentijd rond draaien in de vijzel totdat er een mooie egale puree ontstaat.
  9. In de laatste stap voeg je mondjesmaat de olijfolie toe, terwijl je blijft ronddraaien.
  10. Blijf olijfolie toevoegen totdat je de gewenste dikte hebt.
  11. Tot slot voeg je nog wat citroensap toe en blijf de pestosaus proeven totdat je de gewenste frisheid hebt.
  12. Als het goed is heb je nu een heerlijke verse groene pesto!

NB: ikzelf beschik over een magic bullet en ook dit werkt prima en snel voor het maken van eigen pesto’s

 

Categorieën