Aardpeersoep met foie gras, met hazelnootcrumble
Omschrijving
| 4 pers
| 40 min
| 2015 december, Colruyt menugids, feestmenu’s
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 40 g eendenlever (in schijfjes)
- 500 g aardperen
- 0.3 bosje peterselie (vers)
- 1 aardappel
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetl. hazelnoten
- 1 L kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 1 l heet water)
- 2 eetl. walnotenolie
- 1 eetl. olijfolie
- 2 blaadjes laurier
- peper en zout
Bereiding
- Schil de aardperen en snij in gelijke stukken.
- Schil de aardappel en snij in gelijke stukken.
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de fijn- gesnipperde ui en het knoflook glazig.
- Voeg de stukken aardpeer en aardappel toe en overgiet met de kippenbouillon.
- Doe er de blaadjes laurier bij en laat 20 min. koken.
- Hak intussen de hazelnoten fijn. Dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt.
- Hak ook de peterselie fijn en meng samen met de walnotenolie onder de fijngehakte hazelnoten.
- Snij de foie gras in kleine blokjes (dat gaat makkelijk als hij nog koud is).
- Verwijder de blaadjes laurier uit de soep en mix fijn. Kruid met peper en zout.
- Afwerking: Verdeel de soep over de borden en bestrooi met de hazelnootmengeling.
- Leg enkele stukjes foie gras in het midden.
Voedingswaarde
Energie: 248 Kcal | Eiwitten: 4,9 gr | Vetten: 15,2 gr | Koolhydraten: 22,7 gr |