Waterkers-spinaziesoep
Omschrijving
| soepen | 6 pers
| ruim 30 min
| 2015, december – Colruyt menugids, feestmenu’s
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 50 g Noordzee garnalen
- 2 bosjes waterkers
- 200 g verse spinazie
- 1 preiwit
- 2 aardappelen
- 2 el. room
- 1 L kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 1 ltr heet water)
- 1 el. olijfolie
- peper en zout
Bereiding
Voorbereiding (10 min)
- Verwijder de grove stelen van de waterkers.
- Snij het preiwit in fijne reepjes.
- Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
Bereiding (25 min)
- Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de reepjes prei 3 min. (laat niet kleuren).
- Voeg de stukken aardappel toe en overgiet met de kippenbouillon.
- Laat 15 min. koken op een hoog vuur.
- Voeg de blaadjes waterkers en de spinazie toe en laat nog 2 à 3 min. mee garen.
- Mix tot een gladde soep en kruid met peper en zout.
- Voeg eventueel nog wat bouillon toe als de soep te dik is.
Afwerking
- Werk de soep af met de garnalen en een streepje room.
- Tip: U kan de soep ook feestelijk afwerken op andere manieren:
– met 1 à 2 gebakken sint-Jakobsnoten en een plukje verse waterkers
– met 3 rauwe oesters en enkele preikiemen (neem de oesters uit de schelp en leg ze net voor het opdienen in het bord soep)
Voedingswaarde
Energie: 76 Kcal | Eiwitten: 3.5 gr | Vetten: 3.9 gr | Koolhydraten: 6.7 gr |