Schelvishaasje met wittewijnsaus en gebakken zeekraal
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 35 min
| 2015.12.16 – Okay folder; Smaakvolle feestideeën
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 schelvishaasjes
- 200 g zeekraal
- 3 trostomaten
- 1 citroen
- 1 plantje platte peterselie
- 1 sjalot
- 2 dl lichte room
- 2 el. plantaardige vetstof voor bakken en braden (Alpro)
- 2 el. bloem
- 2 dl witte wijn
- 2 el. olijfolie
- ½ blokje visbouillon
- ½ klp. cayennepeper
- ½ klp. paprikapoeder
- peper en zout
Bereiding
- Meng de bloem met de cayennepeper en het paprikapoeder en wentel er de drooggedepte vis door.
- Snipper de sjalot en de platte peterselie fijn.
- Ontpit de tomaten en snij in blokjes van 1/2 cm.
- Schil de citroen en snij in 4 schijfjes.
- Laat de witte wijn en de sjalot inkoken op een hoog vuur, zonder de sjalot te laten kleuren.
- Voeg de room toe en verkruimel er het halve bouillonblokje over.
- Laat op een zacht vuur inkoken tot de gewenste dikte.
- Smelt terwijl de vetstof in een braadpan en bak de schelvishaasjes 10 à 15 min. gaar.
- Draai halverwege om.
- Verhit de olijfolie in een pan en roerbak de zeekraal 3 à 5 min.
- Kruid met peper en zout.
- Versier de borden met de tomatenblokjes, citroenschijfjes en peterselie.
Drankadvies
Wijn: |
Riesling Tradition, AOP Alsace Caves de Bennwihr |
Bier: | — |