Trio toastjes met zwarte pens
Omschrijving
| Voorgerecht, koud | 4 pers
| ongeveer 120 min
| 2015.12.16 – Okay folder; Smakelijke feestideeën
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 zwarte pensen met appel en calvados
- 40 g eendenlever
- 1 grannysmith-appel
- preikiemen
- 1 el. vetstof voor bakken en braden
- 4 sneetjes rozijnenbrood
- 1 el. gebakken uitjes
- 1 el. balsamicocrème
Bereiding
- Snij de pensen telkens in 6 schijfjes en verwijder het velletje.
- Rooster de sneetjes brood in een broodrooster of onder de ovengrill.
- Steek er 12 cirkels ter grootte van de schijfjes pens uit met een uitsteekvormpje.
- Snij de ongeschilde appel in fijne staafjes en de eendenlever in heel kleine blokjes.
- Smelt de vetstof in een braadpan en bak de staafjes appel 2 à 3 min.
- Schik op elk bord 3 broodcirkels en leg er telkens 1 schijfje pens op.
- Werk het eerste cirkeltje af met staafjes appel en 1/3 van de blokjes eendenlever.
- Werk het tweede af met de gebakken uitjes en enkele blokjes eendenlever, en het derde met de preikiemen en de rest van de eendenlever.
- Versier de borden met balsamicocrème.