Pasta met kalkoen en spekreepjes met champignons
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 35 min
| 2015.01.02 – Colruyt inspiratiefolder; Recepten voor elke dag
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 150 g gerookte kalkoen en spekreepjes
- 250 g champignons
- 250 g oesterzwammen
- 1 onbehandelde citroen (bio)
- 1 plantje platte peterselie
- 3 el. verse roomkaas
- 1 el. boter
- 400 g corolles (pasta)
- 3 el. kappertjes (bokaal)
- 1 el. olijfolie
- zwarte peper (molen)
- zout
Bereiding
- Snij de champignons in dunne plakjes en scheur de oesterzwammen in stukjes.
- Rasp de citroenschil en pers de citroen (u hebt 2 el. sap nodig)
- Hak de platte peterselie grof.
- Verhit de olijfolie in een ruime braadpan met hoge randen.
- Bak de kalkoen en spekreepjes goudbruin en haal uit de pan.
- Smelt de boter in dezelfde pan en bak de champignons en de oesterzwammen enkele min. op een hevig vuur tot ze gaar en mooi bruin zijn.
- Kook ondertussen de pasta beetgaar in licht gezouten (kooktijd: zie verpakking). Giet af, maar hou wat kookvocht apart.
- Doe het citroensap, de verse kaas en enkele el. kookvocht van de pasta bij de champignons zodat u een mooie saus krijgt.
- Voeg de pasta toe aan de saus en meng op het vuur.
- Voeg de kappertjes toe aan de saus en kruid met zwarte peper en zout.
- Doe er de kalkoen en spekreepjes bij en roer goed om.
- Werk af met de citroen zeste en de platte peterselie.
Drankadvies
Wijn: | Los Condes Crianza, D.O. Catalunya – Spanje |
Bier: | Tempelier, Speciaalbier |
Voedingswaarde
Energie: 539 Kcal | Eiwitten: 25,6 gr | Vetten: 14,5 gr | Koolhydraten: 77 gr |