Pangasius met geroosterde aardperen
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± een uurtje
| 2015.01.02 – Colruyt inspiratiefolder; Recepten voor elke dag
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 Pangasius filets
- 1 kg aardperen
- 1 citroen
- 3 takjes salie (vers)
- 500 g aardappelen
- 1 rode ui
- 4 el. olijfolie
- 2 el. bloem
- zwarte peper (molen)
- zout
Bereiding
- Laat diepgevroren Pangasius filets oppervlakkig ontdooien.
- Boen de aardperen schoon en snij in 2.
- Schil de aardappelen en snij in 2.
- Snipper de rode ui grof, snij de citroen in 6 partjes.
- Snipper de blaadjes van de salie grof.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verdeel de aardperen en de aardappelen over een grote ovenschaal.
- Voeg 2 el. olijfolie, de rode ui, de citroenpartjes en de salie toe.
- Kruid met zwarte peper en zout en meng goed zodat alles bedekt is met olie en kruiden.
- Zet 40 min. in de voorverwarmde oven.
- Kruid intussen de Pangasius filets met zwarte peper en zout.
- Wentel ze door de bloem en klop de overtollige bloem eraf.
- Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de vis 2 à 3 min. goudbruin aan elke kant.
- Serveer met de geroosterde aardperen en aardappelen (krieltjes).
Drankadvies
Wijn: | Verdicchio dei Castelli, di Jesi D.O.C. Classico, Moncaro, Marche – Italië |
Bier: | Brugs, Witbier |
Voedingswaarde
Energie: 470 Kcal | Eiwitten: 29,7 gr | Vetten: 12,8 gr | Koolhydraten: 58,8 gr |