Pasta met groene kool en veggiebacon

Omschrijving

| hoofdgerecht/ 4 pers/ vegetarisch

| ongeveer 40 min

| 2015.01.02 – Colruyt inspiratiefolder, Recepten voor elke dag

| vegetarisch gerecht

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 250 g vegetarische baconreepjes
  • 0.5 groene kool
  • 1 rood pepertje
  • 2 takjes rozemarijn (vers)
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g pecorino (Italiaanse kaas) (blok)
  • 400 g spaghetti
  • 5 el. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Bereiding

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de groene kool. Verwijder de dikke nerf in het midden van elk blad en snij de bladeren in fijne reepjes.
  2. Snipper de rode uien en het knoflook fijn.
  3. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en hak fijn.
  4. Rits de naaldjes van de rozemarijn en hak fijn.
  5. Rasp de pecorino.
  6. Verhit 3 el. olijfolie in een pan en stoof de rode ui, het knoflook en het rode pepertje enkele min.
  7. Voeg de reepjes groene kool en de rozemarijn toe en stoof 15 min. op een laag vuur tot de kool zacht is. Kruid met zwarte peper en zout.
  8. Kook ondertussen de spaghetti (kooktijd: zie verpakking) in licht gezouten water en giet af.
  9. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de veggiebacon goudbruin.
  10. Doe de pasta en de veggiebacon bij de groene kool en meng goed. Werk af met de geraspte pecorino.
Drankadvies
Wijn: Jean Balmont Chardonnay, Vin de France
Bier: Jupiler, Pilsbier
Voedingswaarde
Energie: 807 Kcal Eiwitten: 36.2 gr Vetten: 36.4 gr Koolhydraten: 83 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email