Speculaas-Cheesecake met Tuttifrutti
Omschrijving
| Bakkerij/ gebak/ 10 a 12 porties
| 40 min + 30-35 min in de oven
| 2015-oktober, Dirk Herfstfolder
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 zak tuttifrutti (375 g)
- 1 flesje Grolsch Rijke Herfst bockbier, 30 cl
- 200 g speculaasjes
- 50 gr boter
- 2 el abrikozenjam
- 500 gr volle vanille kwark
- 3 eieren (gesplitst)
Bereiding
- Doe de tuttifrutti over in een pan (geen aluminium pan!) en schenk het bier erbij.
- Breng het fruit aan de kook en laat het 15-20 min zachtjes sudderen tot het fruit he t bier heeft opgenomen. Laat het afkoelen
- Verwarm de oven voor op 175 °C
- Maal de speculaasjes in de keukenmachine fijn en meng de gesmolten boter en de jam erdoor tot het een deeg wordt
- Verdeel het deeg in de taartvorm en druk het dun uit over de bodem en tegen de wand
- Doe de kwark in een kom en roer er de eidooiers door.
- Klop in een andere kom de eiwitten stijf en spatel ze daarna door de kwark.
- Strijk het mengsel over de taartbodem uit.
- Zet de vorm op de bakplaat een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 30-35 min goudbruin en gaar.
- Laat de taart in de vorm afkoelen.
- Verwijder de rand van de vorm en zet de taart op een schaal.
- Verdeel de tuttifrutti over de taart
Voedingswaarde
Energie: 305 Kcal | Vetten: 11 gr waarvan verz. vetzuren: 7 gr |
Koolhydraten: 42 gr |
Eiwitten: 6 gr | Vezels: 5 gr |