Griekse boerenkooltaart
Omschrijving
 | Hoofdgerecht/ groenten/ 4 pers
 | 30 min + 35 min in de oven
 | oktober 2015 – Dirk magazine
Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten
- 1 pak filodeeg
 - 3 el verse dille
 - 125 gr ricotta
 - 200 gr feta
 - 2 eieren
 - 500 gr boerenkool, panklaar gesneden
 - 2 teentjes knoflook
 - 100 ml olijfolie
 
Bereiding
- Verwarm de oven op 180°C.
 - Zorg dat de filodeeg ontdooid is.
 - Hak de knoflook fijn.
 - Hak de dille fijn.
 - Verwarm een beetje olijfolie in een wok en fruit de knoflook even glazig.
 - Roerbak de boerenkool twee tot drie minuten tot de groente begint te slinken.
 - Laat de boerenkool afkoelen.
 - Verkruimel de feta.
 - Klop in een kom de eieren los met de feta, ricotta, wat zout en versgemalen peper.
 - Schep de boerenkool en dille erdoor.
 - Bestrijk de bodem van het bakblik of de schaal met olijfolie en bedek de bodem met plakjes filodeeg, de vellen mogen over de rand hangen.
 - Bestrijk het deeg met olijfolie en leg hierop weer een laag filodeeg.
 - Bestrijk weer met olijfolie en bedek weer met filodeeg.
 - Strijk hier het boerenkoolmengsel over uit en vouw het filodeeg dat over de rand hangt over de vulling.
 - Leg hier weer een laag filodeeg over en bestrijk met olijfolie.
 - Herhaal dit nog twee tot drie keer.
 - Bestrijk de bovenste laag filodeeg met olijfolie en schuif het bakblik een richel onder het midden in de oven.
 - Bak de boerenkooltaart in de oven in dertig tot veertig minuten goudbruin en gaar.
 - Laat iets afkoelen of serveer lauwwarm.
 - Als hoofdgerecht of in vierkantjes als borrelhapje.
 
Voedingswaarde
| Energie: 670 Kcal | Vetten: 45 gr waarvan verz. vetzuren: 15 gr  | 
Koolhydraten: 43 gr | 
| Eiwitten: 22 gr | Vezels: 3 gr | Natrium: — |