Rauwe ham met tomatensalsa en gedroogde olijven
Omschrijving
| Borrelhapje/ vlees/ 4 pers
| ongeveer 20 min + 4 uur
| 2015.10.08 – Lidl reclamefolder, herfst
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 50 gr zwarte pitloze olijven
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 50 ml olijfolie
- 4 tomaten
- 2 el citroensap
- 4 lente-uitjes
- P&z
- 1 thl suiker
- 150 gr Prosciutto Italiano (rauwe ham)
- bakpapier
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Had de olijven in stukken
- Leg de olijven op een bakplaat met bakpapier in de oven en laat ze in vier uur tijd drogen
- Pel de ui en knoflook en hak deze fijn.
- Verhit de olie en een pan en voeg de ui en knoflook toe.
- Bak ze zonder te kleuren 2 min aan.
- Snij de tomaten in blokjes en voeg samen met het citroensap toe aan het geheel.
- Smoor het geheel in 10 min met de deksel op de pan.
- Hak de lente-uitjes in grove stukken, neem de pan van het vuur en doe de lente-ui erdoorheen.
- Laat het tomatenmengsel afkoelen en maak het op smaak met p&z en een beetje suiker
- Serveer: maak mooie roosjes van de ham, doe op elke roosje een schep tomatensalsa en bestrooi met de gedroogde olijven
Drankadvies
Wijn: | Côte du Grascogne, Le Héron Chardonnay 2014 |
Bier: | — |