Kangoeroesteak …
Kangoeroesteak met sinaasappelsaus, witlof en aardappelmousselineOmschrijving
| Hoofdgerecht/ Wild/ 4 pers
| ± 25 min
| 2015.10.08 – Lidl reclamefolder, Herfst
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 3 handsinaasappels
- 10 aardappelen (iets kruimig)
- 2 teentjes knoflook
- 2 uien
- 65 ml olijfolie
- 1 el roomboter
- 4 kangoeroe steaks
- Zout en gemalen peper
- 200 ml wildfond
- 100 ml witte wijn
- 200 ml slagroom (kookroom)
- 3 stronken witlof
- 2 el suiker
- Handje bieslook
- Fijne zeef
- Staafmixer
- aluminiumfolie
Bereiding
Sinaasappelsaus
- Snij de boven- en onderkant van de sinaasappels, snij de schil v.d. sinaasappels en zorg dat er geen wit achterblijft.
- Snij de parten uit de sinaasappels tussen de witte segmenten. Knijp de stukken die overblijven uit boven de partjes in een schaal.
- Pel en snipper de knoflook en uien.
- Verhit een koekenpan met 2 el olie op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook.
- Doe het ui-knoflookmengsel in een schaaltje en maak de pan schoon.
- Doe 2 el ui-knoflookmengsel in ene warme koekenpan en blus af met het sinaasappelsap.
- Laat het geheel inkoken tot het bijna verdampt is, doe de wildfond erbij en laat weer inkoken tot een saus.
- Pureer met een staafmixer de saus van sinaasappel en doe terug in de pan.
- Voeg de stukken sinaasappel toe.
- Laat inkoken totdat het en mooie volle saus is.
- Kook de stukjes niet kapot.
Aardappelmousseline
- Schil de aardappelen en kook ze gaar
- Doe 1 el ui-knoflookmengsel in een steelpan, verhit en blus a met witte wijn.
- Breng het geheel aan de kook.
- Doe de slagroom en 40 gr roomboter erbij. Breng op smaak met p&z en pureer met de staafmixer.
- Druk de aardappelen met een lepel door een fijn zeef heen en voeg toe aan het ui-slagroommengsel. Op deze manier heb je garantie op een gladde puree
Kangoeroesteaks
- Verhit 2 el olie en 1 el roomboter in de pan.
- Kruid de steaks met zout en peper en bak de kangoeroesteaks aan beide kanten 1,5 min aan op hoog vuur.
- Wikkel de steaks in twee vellen aluminiumfolie en laat ze tot serveren rusten
Witlof
- Snij het kontje van de witlofstronken, verwijder de buitenste bladeren, hou ± 10 blaadjes witlof apart en snij de rest in parten en haal voorzichtig het hart eruit.
- Verhit een pan met 3 el olie en bak de witlofparten bruin op hoog vuur.
- Voeg de suiker toe en laat het karamelliseren onder beweging
- Zet het vuur laag, doe er een klein klontje roomboter en gemalen zwarte peper bij.
- Hou de pan steeds goed in beweging
Serveren
- Snij de bieslook grof en pureer samen met 50 ml olie met de staafmixer.
- Meng de blaadjes witlof door de bieslook olie
- Verdeel het vlees met de mousseline, witlof en sinaasappelsaus over de borden
- Maak het af met de saus en bieslook olie met de apart gehouden (rauwe) witlofblaadjes
Drankadvies
Wijn: | Lussac Saint-Emilion, Château Lagrange, 2011 |
Bier: | — |