Gekruid wild zwijn...

Gekruid wild zwijn met tomaten-zuurkool

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ wild/ 4 pers

| ± 45 min

| 2015.10.08 – Lidl reclamefolder, Herfst

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • ± 10 middelgrote aardappelen (iets kruimig)
  • 6 el olijfolie
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 ml witte wijn
  • 100 ml slagroom (of kookroom)
  • P&z
  • 2 el tomatenpuree
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 pakje zuurkool
  • 350 ml wildfond
  • 1 el roomboter
  • 4 wild zwijn medaillons
  • 100 ml rode port
  • Handje basilicum, handje bieslook, handje peterselie
  • Aluminiumfolie
  • Staafmixer of blender

Bereiding

  1. Schil de aardappelen, kook ze gaar en snij ze in stukken
  2. Pel en snij de knoflook en uien in stukken, verhit een pan met 3 el olijfolie op middelhoog vuur en fruit hierin de uien en knoflook.
  3. Verdeel de uien en knoflook daarna in drieën; 2 pannen en één bakje
  4. Verhit de 1e pan met ui en knoflook op het vuur, blus af met 100 ml witte wijn en kook flink in tot de helft
  5. Voeg de slagroom toe, maak op smaak met p&z en laat het mengsel weer inkoken.
  6. Voeg de aardappelen toe, breng ze aan de kook en laat vervolgens op een laag vuurtje verder garen.
  7. Verhit de 2e pan met ui en knoflook en voeg 1 el tomatenpuree en de in stukjes gesneden laurierbladen toe.
  8. Voeg de zuurkool toe en blus af met 50 ml wijn en de helft van de wildfond.
  9. Breng op smaak met p&z. Doe de deksel op de pan en laat rustig pruttelen op laag vuur
  10. Verhit 3 el olie en de roomboter in een pan.
  11. Bak het wild zwijn aan beide kanten bruin op hoog vuur. Hou het constant in beweging.
  12. Haal het vlees uit de pan en pak het in aluminiumfolie in tot serveren
  13. Doe de overgebleven ui en knoflook in dezelfde pan als het vlees en bak het kort.
  14. Voeg 1 el tomatenpuree toe en blus af met de rode port.
  15. Laat het geheel inkoken, voeg de rest van de wildfond toe en laat het opnieuw inkoken
  16. Pureer de saus met een staafmixer (of blender), giet terug in de pan en verwarm op een laag vuurtje.
  17. Snij de peterselie, bieslook en basilicum grof en voeg toe aan de saus.
  18. Zet het vuur uit en leg het vlees in de saus
Serveren
  1. Verdeel de zuurkool over de borden (of een grote schaal)
  2. Leg het vlees erop, giet de saus er overheen
  3. Eindig met de romige aardappelen.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email