Gevulde conchiglioni met pittige groenten saus
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ruim een uur
| 2015.07.15 – Colruyt inspiratiefolder. Lekker Zuiders
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 300 g kippengehakt
- 3 paprika’s
- 1 aubergine
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 sjalot
- 1 pikant pepertje
- 10 zongedroogde tomaten
- 250 g mozzarella met buffelmelk
- 125 g Griekse yoghurt
- 500 g conchiglioni’s (pasta)
- 400 g tomatenstukjes (blik)
- 1 el. olijfolie
- 2 klp. basilicum (gedroogd)
- 2 klp. oregano (gedroogd)
- 1 klp. tijm (gedroogd)
- peper en zout
Bereiding
- koud water. Laat uitlekken en afkoelen.
- Snipper ondertussen de ui, de sjalot en de teentjes knoflook fijn.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes van 1 cm.
- Snij de aubergine in blokjes van 1 cm en de mozzarella in plakjes.
- Verwijder de pitjes uit het pikante pepertje en snij in fi jne ringetjes. Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
- Het bereiden zelf kost 20 min en daarna nog 40 min in de oven
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig.
- Voeg de paprikablokjes, het in ringetjes gesneden pepertje en de helft van de aubergineblokjes toe.
- Roerbak 5 min. Overgiet met de tomatenblokjes en 4 dl water.
- Kruid met de oregano, de basilicum, peper en zout. Laat 15 min. sudderen op een zacht vuur.
- Meng het kippengehakt met de stukjes zongedroogde tomaat, de fijngesnipperde sjalot, de Griekse yoghurt en de rest van de aubergineblokjes.
- Kruid met de tijm, peper en zout.
- Vul de conchiglioni met de kippengehaktmengeling en schik ze naast elkaar in een ovenschaal.
- Giet de tomatensaus over de conchiglioni, leg er de plakjes mozzarella op en zet 40 min. in de voorverwarmde oven.
- Tip: Weinig tijd? Vervang de paprika’s dan door diepgevroren paprikareepjes.
Drankadvies
Wijn: |
Salento I.G.T. Verso Rosso, Puglia – Italië |
Bier: | Grimbergen Blond, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 909 Kcal | Eiwitten: 48,2 gr | Vetten: 32,9 gr | Koolhydraten: 104,7 gr |