Speltpasta boerenkoolpesto

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| 30 min

| 2015.07.06 – metrokrant

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 el boerenkoolpesto
  • 100 gr verse boerenkool
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gr cherrytomaatjes
  • 400 gr speltpasta
  • scheutje olijfolie
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 2 el pijnboompitten
  • geroosterd stuk Pecorino Romano (kaas), om te raspen

Bereiding

  1. Snij van de verse boerenkool de middennerf weg en snij de kool grof.
  2. Pel de ui en knoflook en snij fijn
  3. Was de cherrytomaatjes en halveer ze.
  4. Kook de pasta gaar en giet af.
  5. Verwarm de olijfolie in een wok of grote pan en fruit de uit en knoflook circa 2 minuten.
  6. Roer de boerenkool erdoor en roerbak ± 10 min.
  7. Voeg de laatste 5 min de cherrytomaatjes toe
  8. Breng op smaak met zeezout en flink wat zwarte peper
  9. Meng de speltpasta met de boerenkoolpesto en de geroerbakte groenten.
  10. Garneer met geroosterde pijnboompitten.
  11. Geef er de geraspte Pecorino Romano bij.

Categorieën