Gebakken zalm met lentegroentjes in een mascarpone sausje
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 30 min
| 2015.06.03 – Okay folder. Klaar in een-twee-drie
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 Noorse zalmfilets
- 1 courgette
- 400 gr verse spinazie
- 1 groene paprika
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 100 gr mascarpone
- 1 dl witte wijn
- 3 el olijfolie
- nootmuskaat, peper en zout
Bereiding
- Snij de ongeschilde courgette in de lengte doormidden en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm
- Verwijder de pitjes en de witte zaaklijsten uit de paprika en snij in blokjes van 1 cm
- Snipper de sjalot en het knoflook fijn
- Verhit 1 el olijfolie in een kookpan en bak de sjalot en het knoflook glazig.
- Overgiet met de witten wijn en laat volledig inkoken
- Voeg de courgette en paprikablokjes toe en laat 5 min stoven.
- Roer er de mascarpone onder.
- Kruid met peper en zout en laat 5 min sudderen
- Verhit ondertussen 2 el olijfolie in een braadpan en bak de zalmfilets 2 a 3 min aan elke kant
- Kruid met peper en zout
- Roer de spinazie onder groenten met mascarpone en laat slinken.
- Kruid met nootmuskaat, peper en zout
Drankadvies
Wijn: |
La Charmée 2013, Manoir du Chardon. A.O.P. Saint-Véran |
Bier: | — |