Maaltijdsalade met kip, asperges en sojascheuten
Omschrijving
| | Hoofdgerecht/ salades/ 4 pers
| ± 25 min
| 2015.06.03 – Okay folder. Klaar in een-twee-drie
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 500 gr kipfiletblokjes
- 1 zoete puntpaprika
- 250 gr sojascheuten
- 250 gr witte asperges
- 1 plantje platte peterselie
- 2 el walnootpitten
- 8 el olijfolie
- 2 el sherryazijn (of appelazijn)
- 1 kfl mosterd op traditionele wijze
- 1 el kippenkruiden
- peper en zout
Bereiding
- Verwijder de pitjes en de witte zaaklijsten uit de zoete paprika en snij in fijne reepjes
- Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde.
- Snij de asperges in slierten met een dunschiller
- Snipper de peterselie grof
- Hak de walnoten fijn
- Verhit 2 el olijfolie in een braadpan en bak de kippenblokjes ONg 5 min goudbrui.
- Kruid met de kippenkruiden
- Meng ondertussen de groenten en de platte peterselie onder elkaar
- Meng 6 el olijfolie met de azijn en de mosterd en kruid met peper en zout. Besprenkel er de groenten mee
- Verdeel de kippenblokjes en de fijngehakte walnootpitten onder het slaatje.
- Serveer met een stukje ciabatta
Drankadvies
Wijn: |
El Coto 2011 Crianza, D.O.C. Rioja Spanje |
Bier: | — |