Maaltijdsalade met kip, asperges en sojascheuten
Omschrijving
 | 
|  Hoofdgerecht/ salades/ 4 pers
 | ± 25 min
 | 2015.06.03 – Okay folder. Klaar in een-twee-drie
Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten
- 500 gr kipfiletblokjes
 - 1 zoete puntpaprika
 - 250 gr sojascheuten
 - 250 gr witte asperges
 - 1 plantje platte peterselie
 - 2 el walnootpitten
 - 8 el olijfolie
 - 2 el sherryazijn (of appelazijn)
 - 1 kfl mosterd op traditionele wijze
 - 1 el kippenkruiden
 - peper en zout
 
Bereiding
- Verwijder de pitjes en de witte zaaklijsten uit de zoete paprika en snij in fijne reepjes
 - Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde.
 - Snij de asperges in slierten met een dunschiller
 - Snipper de peterselie grof
 - Hak de walnoten fijn
 - Verhit 2 el olijfolie in een braadpan en bak de kippenblokjes ONg 5 min goudbrui.
 - Kruid met de kippenkruiden
 - Meng ondertussen de groenten en de platte peterselie onder elkaar
 - Meng 6 el olijfolie met de azijn en de mosterd en kruid met peper en zout. Besprenkel er de groenten mee
 - Verdeel de kippenblokjes en de fijngehakte walnootpitten onder het slaatje.
 - Serveer met een stukje ciabatta
 
Drankadvies
| Wijn: | 
 El Coto 2011 Crianza, D.O.C. Rioja Spanje  | 
| Bier: | — |