Citroenrisotto & ansjovis

Omschrijving

| | Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 25 min

| juni 2015 – Lidle reclamefolder, Italiaanse recepten

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 2 sjalotjes
  • 2 el olijfolie
  • 300 gr risotto rijst
  • 7 dl groentebouillon
  • 1 dl witte wijn
  • 8 ansjovis filetjes
  • knoflook
  • 2 el geraspte kaas (Pecorino)
  • 2 el gehakte peterselie
  • versgemalen peper en zout

Bereiding

  1. Snipper de sjalotjes fijn en hak de ansjovis grof.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de sjalotjes en de ansjovis aan.
  3. Voeg de risottorijst toe en schep deze om tot alle korrels een glanzend laagje hebben
  4. Verwarm de bouillon, schenk de witte wijn bij de rijst en schep regelmatig om tot al het vocht is opgenomen.
  5. Voeg scheutje voor scheutje de bouillon toe (voeg pas een nieuwe scheut toe als de bouillon is opgenomen)
  6. Was de citroen, rasp de schil en pers de citroen uit.
  7. Roer aan het eind de citroenrasp, sap, Pecorino, knoflook en peterselie erdoor en breng het op smaak met peper.
  8. Garneer eventueel met de overgebleven ansjovissen

Categorieën