Eendenfilet met mango en gemarineerd fijnproeverswitloof
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| 2 a 3 uur marineren en 25 min bereiden zelf
| 2014.12.17 – Colruyt inspiratiefolder. Geslaagde feesten
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 3 eendenfilets
- 8 stronken fijnproeverswitloof
- 1 rijpe mango
- 4 el. Grand Marnier
- 2 dl sinaasappelsap
- 2 el. olijfolie
- 2 el. frambozenazijn
- 1 klp. tijm (gedroogd)
- 1 blaadje laurier
- peper en zout
Bereiding
- Maak in de voet van de witloofstronken inkepingen in kruisvorm.
- Leg ze in een schaal en overgiet met de grand marnier en het sinaasappelsap.
- Kruid met de tijm en het laurier. Meng alles goed en laat 2 à 3 u. marineren in de koelkast.
- Pel de mango en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Maak met een scherp mes een ruitjespatroon in het vel van de eendenfilets.
- Bereiding zelf, na het marineren (25 min):
- Verhit een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof, en bak de eendenfilets ± 10 min. op de velkant.
- Zet het vuur lager, verwijder het braadvet en kruid de eendenfilets met peper en zout.
- Draai om en laat nog 6 min. bakken.
- Dep de witloofstronken droog en zet de marinade opzij.
- Verhit de olijfolie in een andere pan en bak het witloof aan alle kanten goudbruin.
- Kruid met peper en zout.
- Giet er de helft van de marinade bij en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
- Haal de eendenfilets uit de pan en hou warm.
- Blus de pan met de frambozenazijn en voeg de mangoblokjes toe.
- Kruid met peper en zout.
- Voeg de rest van de marinade toe en laat 2 min. inkoken.
- Afwerking: snij de eendenfilets in schuine sneetjes en leg ze op de mangoblokjes.
- Leg 2 witloofstronken op elk bord en serveer met kroketten.
Drankadvies
Wijn: | Château Lescure, A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru |
Bier: | Barbãr, Speciaalbier |
Voedingswaarde
Energie: 411 Kcal | Eiwitten: 54,1 gr | Vetten: 9,8 gr | Koolhydraten: 19 gr |